Duurzame vakantie Portugal

Home » Duurzame vakantie Portugal
Duurzame vakantie Portugal 2017-01-30T20:30:02+00:00

Duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid of maatschappelijk ondernemen. Allemaal mooie termen,  maar wat moet je ermee op je vakantie. We zullen je er niet mee lastig vallen maar weet dat we er wel mee bezig zijn. Hopelijk net zoals jij thuis.

Duurzame vakantie

Bezig zijn met duurzaamheid, iets wat je gewoon moet doen voor jezelf, je familie en je vrienden. Alle dagen per jaar maar vergeet duurzaamheid niet als je op vakantie gaat!

Bij Casa Cantiga vakantie accommodaties zijn we altijd bezig met duurzaamheid. Dus ook tijdens een vakantie bij ons, draag je je steentje bij. Wel zo relaxed!

Enkele voorbeelden:

  • 40 zonnepanelen zorgen dat we energie neutraal zijn over het jaar. In de pieken gebruiken we alleen groene stroom die in Portugal wordt opgewekt. Wist je dat in Portugal al bijna 70% van alle stroom echt groen is!
  • We hebben zonneboilers voor in totaal 600 liter warm water. Dit voorziet in een groot deel van de warm water voorziening elke dag weer!
  • Onze nieuwe vakantie accommodaties zijn allemaal van gecertificeerd hout uit duurzaam bosbeheer.
  • Onze nieuwe accommodaties krijgen geen gas aansluiting meer, elektrisch koken wordt de standaard.
  • We rijden zelf een volledig elektrische auto en de andere auto´s rijden op het LPG/GPL dat een mindere CO2 uitstoot heeft dan benzine en diesel
  • We zorgen dat u uw afval gescheiden kan inleveren (papier, plastic, glas, overig)
  • We stimuleren dat u de CO2 uitstoot van uw vliegreis en autohuur compenseert. De links naar de betreffende organisaties treft u aan bij onze reis tips over de vliegtickets.

Maatschappelijke betrokkenheid

Elk jaar proberen we een ander initiatief op te pakken voor onze maatschappelijke betrokkenheid. In het verleden is dit vaak de begeleiding van de gehandicapte medemens geweest. En het meer betalen dan het belachelijk lage minimum loon in Portugal aan onze medewerkers.

Dit jaar willen we metname andere ondernemers ondersteunen, vooral diegene waar de wind heeft tegengezeten.  In Nederland is hiervoor een stichting die ondernemers in de problemen, weer de goede kant op helpt. Zakelijk maar vooral ook persoonlijk.

Het gaat momenteel goed met onze business, maar het is fijn te weten dat je er niet alleen voorstaat in mindere dagen.

Als je als ondernemer in financiële problemen komt moet je vaak jaren lang leven van een inkomen onder bijstandsniveau. En dat betekent geen vakantie!

Daarom bieden we dit jaar een ondernemers gezin in de financiële problemen een vakantie verblijf aan in Portugal.  Wie weet een start voor nog meer samenwerking met de stichting Over Rood. Kijk voor meer informatie op http://www.overrood.nl/

over rood