Een meer of minder actieve vakantie

Lekker om wat te doen!

Casa Cantiga, de perfecte plek voor allerlei vakantie Portugal activiteiten! Met en zonder kinderen door onze kleinschalige opzet met veel privacy!
Naast van alles doen en beleven in en om de kindvriendelijke vakantie accommodaties, kunt u natuurlijk ook gewoon lekker zonnen en rondkijken.

Thuis blijven is …ook doen !

In en om de Casa Cantiga vakantie accommodaties in Portugal is het meestal al zo leuk met het spelen van spelletjes, het zwembad of de dieren, dat de behoefte om “weg te gaan” spontaan afneemt bij de nodige vakantiegastjes en gasten.  Geen probleem want het is vakantie! Haal wat heerlijke kip piri piri af in een van de restaurants en geniet met een glaasje vinho verde van een hele lange lunch!

Casa Cantiga vakantie portugal activiteiten 01geocache
Casa Cantiga vakantie portugal activiteiten 02 surfles
Casa Cantiga vakantie portugal activiteiten 03 wandelen

Strand of wat anders….

Naast naar het strand gaan, kunt u tijdens uw vakantie in Portugal bijvoorbeeld de volgende activiteiten doen; tennissen, golven, geocachen, karten, hardlopen, wandelen, fietsen of mountainbiken.  Ook kunt u erop uitrijden om leuke bezienswaardigheden te ontdekken.

Op deze pagina beschrijven we enkele van de vele mogelijke vakantie Portugal activiteiten nabij Casa Cantiga.  Onze informatiemap zit nog voller met to do´s!

Vakantie Portugal activiteiten op het strand

Aan de prachtige Zilverkust is het ene strand nog mooier als het andere stand. Natuurlijk afhankelijk van iedereen persoonlijk. Gelukkig hebben we niet allemaal de zelfde smaak. Dus ben zelf een surfer of kijk naar de surfdudes met hun kunsten, verlies je zwembroek in echte hoge golven, zwem rustig in een binnenmeer, loop ver in het water in een hele grote baai en verbaas je dat je nog kunt staan, ren hoge duinen op en neer, speel in de waterpoelen die achter blijven bij eb of gevormd worden door riviertjes die uitkomen op het strand, zoek fossielen of gewoon mooie schelpen en stenen, merk op en geniet van de verschillende soorten zand op de diverse stranden, kijk naar de zandsteenrotsen. Have fun!

Wandelen Portugal

Casa Cantiga en Quinta do Carmo zijn gelegen aan de rand van het natuurgebied Serra de Aire e Candeeiros, op steenworp afstand van het grootse bos, Pinhal de Leiria en de Costa de Prata, plekken waar het heerlijk wandelen is.

Naast een aantal door ons uitgezette wandelroutes kunt u ook gebruik maken van de reguliere wandelingen. In de bergen, in het pijnbomen bos en natuurlijk langs de kust o.a. nabij ons beach appartement Solmar.

Wij bieden u wandelingen aan waarbij u, ons als gids kunt inhuren of gebruik kunt maken van een wandelvriendin, die de omgeving ook op haar duimpje kent, maar ook kaarten en routes om zelfstandig te genieten van het prachtige westen van Portugal.

Routes door ongerepte natuur met af en toe een dorpje en verdwaalde schaapsherder naast routes door duin en bosgebied aan de kust met prachtige vergezichten naar zee en indrukwekkende rotspartijen.
Wandelingen zijn mogelijk vanaf 1 uur voor de beginnende tot 4 a 6 uur voor de geoefende wandelaar.

Geocaching

Een andere vorm van wandelen is geocaching. Leuk voor jong en oud, samen op zoek naar de schat die verborgen ligt op een bepaalde x,y coordinaat. Het kan een half uurtje of een hele middag of dag. Wat je wilt!
Wij hebben al veel bijzondere plekken in de omgeving ontdekt via geocaching. Probeert u het ook eens.

Hardlopen

Direct vanuit onze Casas wordt er veel gerend, gejogd of hard gelopen. Een favoriete hobby thuis maar ook een van de populaire vakantie Portugal activiteiten. In dit heerlijke klimaat, meestal in de ochtend of op einde van de dag. De wegen en paden  in de directe omgeving van de vakantie accommodaties zijn rustig. Hier en daar vlak en vooral glooiend. Neem de ren schoenen dus maar mee en laat de kuiten maar branden.

Tennis

De tennisclub van Alcobaça heeft 3 verharde banen, gezellig gelegen midden in het centrum. Deze kunnen ook door niet-leden worden gehuurd tegen een geringe vergoeding per uur.

Golf:

Er zijn diverse mooie golfbanen in de buurt. Bijv. Praia D’el Rey, Óbidos; Botado, Peniche; bom succeso; Obidos, Vimeiro (Torres Vedras). Wij hebben een golf-set voor de verhuur.

Karten:

Dichtbij hebben we Euroindy in Batalha. Een 900 meter lange buiten kartbaan. De kleintjes kunnen al mee in de kinder karts of  duo kart met een volwassene. De durvers gaan verder in de 270cc of 390cc. Het is betaalbaar om hier rondjes te rijden! De adrenaline stijgt! Het kan hard gaan, of gewoon wennen als het voor de eerste keer is. In controle blijven en letten op de mede karts is het uitgangspunt voor de gezamenlijke veiligheid! Het moeilijkste is om naderhand weer rustig in de huurauto naar Casa Cantiga te rijden….

Mountainbike / BTT

Zie onze speciale pagina over mountainbiken!

Volop te doen. Casa Cantiga, voor al uw vakantie Portugal activiteiten. Meer of minder actief!