Autohuren in Portugal

Home » Autohuur
Autohuur 2017-11-27T22:41:53+00:00

Autohuur en fietsen Portugal!

In de omgeving van Casa Cantiga is het heerlijk fietsen, een sportieve uitdaging door de heuvels en bergen of aan de kust.  De regio Estremadura is onbekender dan de Algarve, maar net zo geschikt voor een heerlijke vakantie om lekker een dagje te fietsen in Portugal.

Bij onze vakantie accommodaties zijn mountainbikes en fietsen beschikbaar tegen kleine vergoeding en we werken ook samen met een fiets verhuurbedrijf! Wel zo gemakkelijk want je fiets past vaak ook niet in je Portugese huurauto!

Vakantiewoningen B&B glamping autohuur fietsen Portugal
Vakantiewoningen B&B glamping autohuur fietsen Portugal
Vakantiewoningen B&B glamping autohuur fietsen Portugal

Autohuren

Er zijn tal van bedrijven actief in de verhuur van auto’s, soms kan het goedkoper zijn om met uw vlucht een auto te boeken, soms niet. Het loont om hier en daar de prijzen te vergelijken en zeker om op tijd te reserveren, wacht dus niet te lang!

We krijgen vaak klachten te horen over het autohuren. Vaak lange rijen en metname dat u bij aankomst onder druk wordt gezet voor extra verzekeringen.

Sluit bij voorkeur vooraf al een “all inclusive verzekering” af. Dit kan bij de meeste autoverhuurders doch op basis van ervaringen adviseren wij SUNNY CARS. Hier kan ook een premium service worden afgesloten zodat je sneller aan de beurt bent. Je kunt dan de express of premium service balie gebruiken van Guerin en/of Hertz afhankelijk bij wie je reservering terecht komt in Lissabon of Porto.

Een alternatief is om een separate specifieke autohuur verzekering af te sluiten en de auto verder zo kaal mogelijk te huren.
Hou wel vol dat je geen extra verzekeringen nodig hebt als je aan de balie staat!

Er wordt altijd een relatief hoog bedrag geblokkeerd als borg op je credit card bij de lokale partij, dat is normaal. Indien u schade heeft, rekent u “hier” af en verzoekt vervolgens teruggave via de partij waar u gehuurd heeft met de betreffende (all inclusive) verzekering (bijv. Sunny cars).

Let op: Aan de balie dient u wel te beslissen over het wel of niet afnemen van de “electronische tol service“. In Portugal hebben de meeste snelwegen electronische tol. Als u hier gebruikt van maakt dient u binnen 5 werkdagen op het postkantoor de tol te betalen of u maakt gebruik van de “electronisch tol service” van het autoverhuur bedrijf.  Daarnaast zijn er nog een aantal plaatsen waar u een kaartje kunt trekken en verder op cash betalen. Mocht u de electronische tol service hebben, dan kunt u bij deze tolpoorten de “groene baan – via verde” nemen en hoeft u geen kaartje te trekken of lokaal te betalen.

Credit Card en rijbewijs

Om een auto te huren op de vliegvelden is ALTIJD een credit card en rijbewijs nodig op naam van de bestuurder. Zorg voor een voldoende hoge limit i.v.m. de borg en natuurlijk uw pincode!
Indien u geen credit card heeft, kunnen wij u laten ophalen door een lokale autoverhuurder. Daar zijn wel extra kosten aan verbonden (ongeveer 100 euro enkele reis). Dit bedrijf regelt dan ook uw huurauto, zodat deze klaar staat bij aankomst op de Casa.

Kinderzitjes

Reist u met kleine kinderen, dan zijn de kinderzitjes vaak extra kosten bij de autohuur. U kunt soms ook uw kinderzitje gratis meenemen in het vliegtuig of voor een klein bedrag in laten checken, even navragen!
Bij Casa Cantiga stellen wij ook enkele kinderzitjes en stoelverhogers ter beschikking, vanaf 3 jaar, gratis zolang de voorraad strekt, vermeld dit aub even bij uw reservering!

Zoals al eerder aangegeven adviseren we SUNNY CARS maar natuurlijk kunt u ook even kijken bij een aantal andere aanbieders:


Vliegend, met eigen auto of huurauto naar Casa Cantiga !

Bij Casa Cantiga kunt u genieten in een van onze heerlijke vakantie Portugal accommodaties. Kleinschalig van opzet en kindvriendelijk. Het zijn vakantie appartementen, huizen en tenten met een gezamenlijk of privé zwembad aan de Costa da Prata. Dit is de mooie kustlijn tussen Lissabon en Coimbra. Ook een plek om te heerlijk fietsen Portugal!

Laat u op vakantie verrassen door de Portugese gastvrijheid, kind vriendelijkheid, cultuur en natuur aan de Zilverkust van Portugal. Wij heten u graag welkom in onze vakantie Portugal verblijven “tussen zon en sterren, bergen en zee”.

Casa Cantiga resort

Casa Cantiga is een kleinschalig vakantiepark nabij Alcobaça. We hebben hier 10 vakantie accommodaties met elk hun eigen privacy, kindvriendelijk en op een steenworp afstand van de prachtige kustlijn van de Costa da Prata. U heeft een prachtig uitzicht op de Serra dos Candeeiros, een kleine bergketen uitstekend boven het heuvel landschap.

Bij Casa Cantiga is het heerlijk toeven in of bij het zwembad, het terras of in de hangmat onder de olijfbomen. Ook kunt u genieten van de wekelijkse pizza-avond. Voor kinderen is er een speelplek met o.a. tafeltennis, schommels, zandbak, boomhut en trampoline. U geniet hier van de vele vogels die u in de ochtend toezingen en heel bijzonder, onze vijgenbomen, kweeperen, tal van olijf en fruitbomen en natuurlijk de echte Portugese kurkeiken en mega pijnboom.

Strand appartement Solmar

Daarnaast heeft Casa Cantiga een strand appartement direct aan zee. Dit strand appartement Solmar ligt in een idyllisch klein kust plaatje 25 km van Casa Cantiga. In het beach appartement Solmar heeft u uw eigen grote dakterras met typische Portugese BBQ. Met een schitterend uitzicht op de kustlijn kunt u grillen, chillen en zonnen in privacy. De zee ruist u in slaap.

Quinta do Carmo

In een ander dorpje nabij Alcobaça verhuren wij ook nog een groot en mooi Portugese villa Casa da Joana”, eigendom van een gastvrije Portugese familie. Casa da Joana ligt op Quinta do Carmo en u zit onder de palmbomen bij het prive zwembad.