Bed and Breakfast Portugal – self catering concept

“To B&B or not to B&B”

Met deze kleine bed and breakfast Portugal woordspeling lichten we u graag ons self-catering concept toe. Al onze Casa Cantiga vakantie accommodaties hebben een compleet uitgeruste keuken. Hier kunt u uw eigen dranken serveren en maaltijden bereiden, als u zin heeft natuurlijk, want uit eten is genieten en voordelig hier in Portugal. Zowel voor het ontbijt, de lunch als diner! In geval van late aankomst bieden we u als service een avond- en/of ontbijtpakket.

Dus Bed and Breakfast Portugal, maar dan anders!

selfcatering Bed and Breakfast Portugal Casa Cantiga
Bed and Breakfast Portugal vakantie park glamping
Casa Cantiga vakantie accommodaties Bed and breakfast portugal

Doe het als de Portugezen….

De Portugezen eten vaak hun ontbijt in de “Pastelaria” of in het café. Je vind deze plekken overal voor koffie, broodjes en gebakjes.  De lunch is de hoofdmaaltijd van de dag, een warme maaltijd buiten de deur in een van de vele restaurants. Het dagmenu is populair, met soep vooraf en koffie toe, drankje inclusief.

Rond 16.30 uur is er de “lanche”, snacktijd! Dan wordt er een broodje gegeten, bijvoorbeeld een Bifana – een broodje met warm vlees. Avondeten is tussen 20 en 21 uur. Vaak een goed gevulde groenten soep met brood en een lapje vlees.

Of vul je vakantie met je eigen ritme voor eten en drinken …

Maaltijdpakket bij aankomst

Als service voor de late aankomers bieden wij een avondmaaltijd of avondsnack met een frisdrank, biertje of een wijn. Ook een ontbijtpakket met verse broodjes en veel lokale producten, kunt u bij ons bestellen. Zo kom je niets te kort bij een late aankomst van het vliegtuig. We stemmen na reservering dit nader met uw af.

 Pizza avond

Verblijft u op Casa Cantiga resort, dan is het na een fijne dag aan een van de mooie stranden, leuk om verwend te worden met een gezellige pizza avond. Bij voldoende deelname hebben we op het gemeenschappelijke terras elke week een pizza avond. U kunt aangeven wat u op de pizza wilt hebben en wij zorgen voor lekkere voorafjes met sangria en salades. We serveren wijnen van de lokale wijnboeren en ook onze glutenvrije gasten schuiven aan op deze gezellige avonden!

Broodjes en eitjes

Mocht je ´s ochtends lekker willen gaan hardlopen of baantjes trekken in het zwembad, dan hangen de verse broodjes al vroeg aan de deur bij Casa Cantiga vakantie resort. Elke dag komt de bakker langs. Trouwens alle vakantie accommodaties hebben een mooi eigen terras met volop privacy, dus je hoeft je pyama nog niet eens uit voor het ontbijt!  En voor wie er vroeg bij is op Casa Cantiga resort, die vindt regelmatig een vers eitje in het kippenhok. Een leuke zoek opdracht voor de kinderen. Optimaal zo´n self catering Bed and Breakfast Portugal!!

Quinta do Carmo en strand appartement SolMar hebben de mini-mercado en cafe om de hoek voor je ontbijtje, een lekkere expresso of verse broodjes en fruit te halen.

Echte bakkers zoals in Nederland kennen we niet, heerlijk vers brood haal je in veel cafes, de pasteleria of  supermarkt. Deze zijn vroeg geopend en de hele dag door wordt er vers brood afgebakken.

Lokale producten

Naast de grote supermarkten heeft Alcobaça ook volop lokale producten. Elke maandag en zaterdag een groente- en fruitmarkt, met extra´s zoals honing, noten, worst en verse vis. Een fantastische ervaring om kennis te maken met de lokale bevolking.
Langs de doorgaande wegen wordt de “oogst van de dag” verkocht en de Cooperativa  (de “boerenbond”) heeft een gezellige winkel met streekproducten.

BBQ

Elke accommodatie heeft zijn eigen barbeque.

Schelpdiertjes aan zee

De kustplaatsen zoals Nazaré, Sao Martinho do Porto and Paredes da Vitoria maken de middag perfect met lekker schelpdiertjes snacken. Vrijwel elk terras heeft een ruime keuze aan verse slakjes, schelpjes en andere schelpdiertjes die wij nog nooit gezien of gegeten hadden. Bijpassend drankje: een koele witte wijn, fris biertje of heerlijke vinho verde, een speciale witte wijn uit noord Portugal.

Supermarkten

Wat is er niet leuker dan de buitenlandse supermarkten te bezoeken. In de buurt van onze accommodaties hebben we diverse supermarkten Portugees: Continente, Pingo Doce, en Mini Preço. Maar u vindt ook de franse Intermarche en natuurlijk de Lidl, lekker vertrouwd en heerlijk verse broodjes!

Restaurants

We zitten op het “platteland”, maar dat betekent niet dat er weinig restaurants zijn. Want uit eten is de gewoonte! ´S avonds gaat de keuken open vanaf ongveer 19:00 uur. We hebben de klassiekere Portugese restaurants, maar ook hippe hamburger tentjes en zelf een Indier. Vis restaurants in overvloed. Onze informatie map staat er vol mee en we geven graag advies op maat.

Afhalen

Geen zin om zelf te koken maar ook niet in het restaurant? Lekker eten afhalen is ook goed mogelijk. Toch weer net even anders dan in Nederland!

Conclusie:

Het Bed and Breakfast Portugal self catering concept geeft u alle vrijheid!