Casa Cantiga staat voor kindvriendelijke, duurzame en veilige vakantie verblijven met veel privacy in midden Portugal, nabij de kust. Al vele jaren een persoonlijk en vertrouwd adres.

Deze Corona tijden veranderen daar niets aan, alhoewel het algehele vakantiegevoel best heel anders zal zijn dit jaar. Op deze pagina geven we je een overzicht van mogelijke impact op je vakantie.

Reizen naar en in Portugal:

Als gast zul je eerst moeten kijken wat het Corona virus betekent voor jullie vliegreis en autohuur of komst met eigen auto. Zodra wij hier meer over, zullen we dit als updates hier bekend maken.

Update 4 Mei

– KLM herstart vluchten naar divese lokaties, gebruik mondkapjes verplicht. KLm vliegt nog steeds dagelijks 1x naar Lissabon. Momenteel zijn de vluchten alleen voor zakelijk / familie omstandigheden gebruik.
– De europese commissie wil in Mei helderheid gaan scheppen over vakantie reizen binnen Europa, we zijn benieuwd

Qua autohuur kun je eventueel “overstappen” naar onze lokale autoverhuurder. Hij is kleinschalig en met meer aandacht voor zijn klanten vergeleken met de “grote en snelle jongens” op en rond de luchthavens. (Autoverhuur is meestal tot 24 uur van tevoren gratis te annuleren).  Daarnaast komt hij jullie ophalen op (en wegbrengen naar) de luchthaven. Een vertrouwd gevoel!

Het aangepaste leven in Portugal:

Dan ben je in Portugal, hoe staat het hier met Corona? Portugal heeft een laag aantal geïnfecteerde en doden. De “Lock down” is hier snel ingegaan en in Mei beginnen de eerste versoepelingsmaatregelen. Vandaar dat het ernaar uitziet dat we deze zomer toch gasten kunnen gaan ontvangen.

Maatregelen vanaf mei 2020 zijn:
(update 5 Mei)

  • Mond/neus kapjes verplicht in winkels, supermarkt, openbaar vervoer etc.
  • Restaurants gaan stapsgewijs open met gelimiteerd aantal bezoekers en additionele beschermingsmiddelen voor gasten en personeel.
  • Protocollen worden opgesteld voor toegang tot stranden met gelimiteerd aantal bezoekers en controle op afstanden tussen de ligplekken

Details kun je lezen op de pagina van Portugal Toerisme

Je verblijf bij Casa Cantiga vakantie accommodaties:

Onze vakantieparken Casa Cantiga en Quinta do Carmo en het strand appartement SolMar liggen ver weg van de drukke stadscentra. Al onze huizen, appartementen en glampings hebben een privé keuken, privé badkamer en beschikken over ruime privé terrassen en privacy. Trouwens elke accommodatie heeft een grote BBQ!

Onze terreinen zijn zeer ruim en op de gemeenschappelijke terrassen bij o.a. de zwembaden is afstand houden geen probleem.

Voor uw veiligheid gaan wij alle huisjes grondig desinfecteren na ieder verblijf. Gemeenschappelijke ruimtes dagelijks. We kijken nog naar de meest duurzame oplossing hiervoor. Voor de zwembaden zullen nog extra schoonmaak maatregelen genomen gaan worden.

Voor de gemeenschappelijke Pizza en Portugese avond zullen we een alternatief op gaan zetten. Details volgen.

Met betrekking tot het samen spelen van de kinderen, zullen we met de ouders onderling nadere afspraken maken.

Casa Cantiga blijft bestaan!

Casa Cantiga is opgebouwd met hard werken, zuinig zijn en voortdurend investeren van onze verdiende centjes. Dit betekent dat we geen leningen maar voldoende reserves hebben en dus geen risico lopen op het niet kunnen betalen van de rekeningen. Ook al ligt het toerisme momenteel al 2 maanden helemaal plat, of gaat het nog langer duren, Casa Cantiga blijft gewoon bestaan! Steun van de overheid voor ons type bedrijf bestaat slechts uit leningen en ons personeel zit in de tijdelijke layoff (ze krijgen dan 70% van het minimum loon van 635€, waarvan wij alsnog 30% moeten betalen). Het sociale stelsel en steun maatregelen zijn hier echt anders dan in Nederland. Dat zijn we ons bewust en daarom hebben we altijd extra gespaard voor dit soort risico´s.

Trouwens, om positief gestemd te blijven hebben we samen met andere kleine ondernemers een droomplek actie gestart. Neem eens een kijkje op onze #droomplekkado pagina.

Met onze gasten van Maart, April, Mei, Juni is persoonlijk contact geweest over het annuleren of wijzigen van de boeking. Begin Juni verwachten nadere updates over reizen in Europa en dan gaan we ook voor de gasten van July en Augustus contacteren. Wij leggen je dan uit wat de keuzemogelijkheden zijn voor het gewoon komen, verplaatsen of annuleren van je reservering. E.e.a. is met name afhankelijk of er gevlogen wordt.

Voor nieuwe reserveringen, gelden tijdelijk nieuwe aangepaste boekingsvoorwaarden.

Op vakantie naar Portugal of niet?

Zoals aangegeven zal door de Corona maatregelen, het vakantiegevoel 2020 anders zijn. Of dit bij je past is een keuze die je moet maken. Met deze informatie hopen wij je een beter gevoel te kunnen geven over jullie komende keuze. Check in ieder geval ook je annuleringsverzekering. Er zijn diverse verzekeringen die dit risico gewoon dekken.

Samen veilig op vakantie bij Casa Cantiga!

Wij doen er vanuit onze kant alles aan om je een duurzaam, vertrouwd en veilig vakantieverblijf te bieden. We vertrouwen op jullie medewerking en steun en we hopen jullie dit jaar of anders in de toekomst te mogen ontvangen. We zitten samen in dezelfde storm, doch niet allemaal in hetzelfde bootje!

Hopelijk tot snel!

Groeten van Maurice & Sandra
en ons personeel Marja, Elisabete, Ana Marta, Rowan