Casa Cantiga staat voor kindvriendelijke, duurzame en veilige vakantie verblijven met veel privacy in midden Portugal, nabij de kust. Al vele jaren een persoonlijk en vertrouwd adres.

Deze Corona tijden veranderen daar niets aan, alhoewel het algehele vakantiegevoel best heel anders zal zijn dit jaar. Op deze pagina geven we je een overzicht van mogelijke impact op je vakantie.

Veilig reizen naar Casa Cantiga in Portugal

Update 9 september:

 • Inmiddels bevestigd dat een vakantie in veilig gebied met reizen via de luchthaven in oranje gebied, geen quarantaine behoeft. zie de website van ministerie van buitenlandse zaken.Dit betekent dat u vakantie bij Casa Cantiga NIET door Corona maatregelen wordt beperkt. Welkom!
 • Inmiddel contacten gehad met de Nederlandse ambassade. Doorreizen via de luchthaven is geen probleem
 • Zie het facebook bericht hiernaast van de pagina van de Nederlandse ambassade in Portugal.

Update 7 september.

 • Recentelijk heeft Nederland het reis advies naar Portugal op “oranje” gezet. De uitleg vermeld dat het betrekking heeft op “groot”Lissabon . De lokale informatie laat een ander beeld zien. Er is een soort lockdown in 19 van de 118 wijken/gemeentes van groot Lissabon, dit zijn wijken waar je als toerist normaal niet komt. De rest van het land is weer verder versoepelt.  Lissabon stad/centrum is prima te bereiken, bezoeken, het is er nog heerlijk rustig. Bij Casa Cantiga (100km van Lissabon en 200km van Porto) hebben we alle ruimte en zijn de maatregelen net als in de rest van Portugal ook weer versoepeld. Het is hier heel fijn, rustig en voelt ook veilig volgens onze huidige Nederlandse en Belgische gasten. Waarschijnlijk kun je gewoon reizen omdat je naar een gebied gaat/verblijft wat niet oranje is. Maak zelf je afwegingen en neem eventueel contact op met de reisverzekering. Je bent nog steeds van harte welkom maar we begrijpen het als je wilt annuleren.Voor de “Juli gasten” hebben wij aangegeven dat voor 6 Juli alsnog gebruikt gemaakt kan worden van onze soepele annuleringsvoorwaarden. Voor de “augustus / september/oktober gasten” kan dit tot 4 weken voor aankomst. 
   1. Mocht de reisverzekering de reis vergoeden dan stellen we dat zeer op prijs.
   2. We hebben de mogelijkheid dat je kosteloos de vakantie kunt verzetten naar later dit jaar tot een verblijf in 31 december 2020.
   3. Je kunt een voucher krijgen van 25% van het totaal bedrag. Deze voucher is 3 jaar geldig.
   4. Heb je het totale bedrag al voldaan dan ontvang je 50% retour (indien je op tijd reageert).
 • Op deze link vind je de specifieke maatregelen op de luchthaven van Lissabon en Porto.
 • Autohuur: op het nederlandse reisadvies staat aangegeven dat je maar met 2/3 van de capaciteit een huur auto mag gebruiken. Tevens dat voor rijden in Lissabon een max capaciteit geld van 2/3 in elke auto.
  We hebben dit hier gecheckt in de regels en het volgende blijkt: Voor particuliere autos tot 5 zitplaatsen mag je met 5 personen zonder maskers bij elkaar zitten als je behoort tot de “agregado familia”. Dit zijn degene met wie je samen leeft in je huis. In portugal is dit vaak groter dan het gezin, ook bijv. opa´s, (achter)neef, vrienden, etc.). Bij particuliere auto´s met meer dan 5 zitplaatsen, geld een 2/3 bezetting en maskers in de auto verplicht, ongeacht samenstelling.
  Er wordt geen specifieke opmerking gemaakt over huurauto´s.
  Tip: Als je een “busje” gehuurd hebt en voor meer dan 6 personen wilt gebruiken, neem dan contact op met je autoverhuurder mbt deze regel.

Het aangepaste leven in Portugal:

Dan ben je in Portugal, hoe staat het hier met Corona? Portugal heeft een laag aantal geïnfecteerde en doden. De “Lock down” is hier snel ingegaan en in Mei zijn de  eerste versoepelingsmaatregelen begonnen en in juni zijn we vrijwel helemaal open. Het Portugees toerisme is al weer opgestart en we hebben de eerste buitenlandse gasten al mogen ontvangen.

Belangrijkste maatregelen momenteel:
(update 2 Juni)

 • Mond/neus kapjes verplicht in winkels, supermarkt, openbaar vervoer etc.
 • Winkels / Restaurants / musea e.d. hoeven niet meer een gelimiteerd aantal bezoekers toe te laten, zolang de 2 m social distancing maar wordt gehandhaafd. Personeel dient maskers te dragen.
 • De stranden zijn weer open hier geldt een gelimiteerd aantal bezoekers en controle op afstanden tussen de ligplekken

Details kun je lezen op de pagina van Portugal Toerisme

Je verblijf bij Casa Cantiga vakantie accommodaties:

Onze vakantieparken Casa Cantiga en Quinta do Carmo en het strand appartement SolMar zijn gewoon open. Ze liggen ver weg van de drukke stadscentra op het platteland. Al onze huizen, appartementen en glampings hebben een privé keuken, privé badkamer en beschikken over ruime privé terrassen en privacy. Trouwens elke accommodatie heeft een grote BBQ!

Onze terreinen zijn zeer ruim en ook op de gemeenschappelijke terrassen bij o.a. de zwembaden is afstand houden geen probleem. Social distancing is natuurlijk verplicht en de verantwoordelijkheid van ons allemaal.

In alle huisjes en gemeenschappelijke ruimtes worden contact oppervlakken extra gedesinfecteerd. We volgen hier de regels van “CLEAN & SAFE”, het portugese kwaliteitskeurmerk opgezet nav de Corana situatie.

Voor de gemeenschappelijke Pizza en Portugese avond zullen we een alternatief op gaan zetten. Details volgen.

Met betrekking tot het samen spelen van de kinderen, zullen we per week met de ouders onderling nadere afspraken maken.

Vouchers met extra lange looptijd + gegarandeerd

Wij zijn gewoon open. Dit betekent dat je van harte welkom bent om je vakantie reservering te gebruiken. Je reservering is geen onderdeel van een “pakket reis” Voor meer informatie over je rechten, zie de ACM consuwijzer,  “Kan ik een los geboekte accommodatie, vliegticket, trein-, boot- of busreis kosteloos annuleren?”

Gezien de situatie kun je tot 4 weken voor aankomst, gebruik maken van de aangepaste annuleringsvoorwaarden.  In plaats van  annuleringskosten van 50% van het totale bedrag (dit was je aanbetaling), geven we je de mogelijkheid om:

 • gratis te herplannen naar een ander moment in 2020.
 • een voucher te ontvangen van 25% van het totaal bedrag, te gebruiken in de komende 3 jaar.

Mocht je reisverzekering de annulering vergoeden, dan zouden we het op prijs stellen de normale annuleringsvoorwaarden te mogen gebruiken.

Casa Cantiga blijft bestaan!

Casa Cantiga is opgebouwd met hard werken, zuinig zijn en voortdurend investeren van onze verdiende centjes. Dit betekent dat we geen leningen hebben maar voldoende reserves en dus geen risico lopen op het niet kunnen betalen van de rekeningen. Ook al ligt het toerisme vanuit het buitenland momenteel al 3 maanden bijna helemaal plat, of gaat het nog langer duren, Casa Cantiga blijft gewoon bestaan. Je hoeft niet bang te zijn dat je voucher waarde verloren gaat!

Trouwens, om positief gestemd te blijven hebben we samen met andere kleine ondernemers een droomplek actie gestart. Neem eens een kijkje op onze #droomplekkado pagina.

Op vakantie naar Portugal of niet?

Zoals aangegeven zal door de Corona maatregelen, het vakantiegevoel 2020 anders zijn. Of dit bij je past is een keuze die je moet maken. Met deze informatie hopen wij je een beter gevoel te kunnen geven over jullie komende keuze. Check in ieder geval ook je annuleringsverzekering. Er zijn diverse verzekeringen die dit risico gewoon dekken.

Qua autohuur kun je eventueel “overstappen” naar onze lokale autoverhuurder. Hij is kleinschalig en met meer aandacht voor zijn klanten vergeleken met de “grote en snelle jongens” op en rond de luchthavens. (Autoverhuur is meestal tot 24 uur van tevoren gratis te annuleren).  Daarnaast komt hij jullie ophalen op (en wegbrengen naar) de luchthaven. Een vertrouwd gevoel!

Samen veilig op vakantie bij Casa Cantiga!

Wij doen er vanuit onze kant alles aan om je een duurzaam, vertrouwd en veilig vakantieverblijf te bieden. We vertrouwen op jullie medewerking en steun en we hopen jullie dit jaar of anders in de toekomst te mogen ontvangen. We zitten samen in dezelfde storm, doch niet allemaal in hetzelfde bootje!

Hopelijk tot snel!

Groeten van Maurice & Sandra
en ons personeel Marja, Elisabete, Ana Marta, Rowan