Casa Cantiga staat voor kindvriendelijke, duurzame en veilige vakantie verblijven met veel privacy in midden Portugal, nabij de kust. Al vele jaren een persoonlijk en vertrouwd adres.

Deze Corona tijden veranderen daar niets aan, alhoewel het algehele vakantiegevoel best heel anders is geweest in 2020 en 2021. Gelukkig hebben we in 2021 nog zo´n 20% van onze Nederlandse gasten mogen ontvangen, in 2021 alweer zon´n 70%! Het was hier veilig en rustig.

Voor 2022 bieden we je een CORONA ANNULERINGS conditie aan. Je kunt GRATIS annuleren tot de dag van vertrek indien de regeringen een negatief reisadvies geven tussen Nederland en/of  Portugal. We betalen direct terug 50% van je reserveringsbedrag en voor de andere 50% krijg je een voucher, geldig voor 2 jaar. Je kunt ook kiezen voor je eigen reis en annuleringsverzekering en gebruik maken van ons Non Refundable Tarief.

Op deze pagina geven we je inzicht van mogelijke impact op je vakantie.

Veilig reizen naar Casa Cantiga in Portugal

Update 29 November:

Portugal is het land met de hoogste vacinatie graad ter wereld, desalniettemin worden er hier momenteel nieuwe maatregelen genomen om een nieuwe Corona golf te voorkomen.

 • Vanaf 1 december 2021 moeten alle passagiers die naar Portugal reizen een negatieve PCR- of antigeentestuitslag laten zien. Dit geldt ook voor mensen die volledig gevaccineerd of hersteld zijn.  Bij terugkeer naar Nederland vanuit Portugal moet u een coronabewijs laten zien.
 • Voor binnenkomst per auto naar Portugal is geen test vereist. Check zelf voor de landen waar je door heen reist.
 • Je bent gewoon welkom in Portugal bij Casa Cantiga. Telewerken kan ook prima vanuit onze accommodaties. Snel internet is aanwezig!
 • Advies en status vanuit Nederlandse overheid over reizen naar portugal vind je hier
 • Advies en status vanuit Portugese overheid over reizen vanuit buitenland naar Portugal vind je hier
 • Er bestaan reisverzekeringen met Corona dekking, zie dit artikel of maak gebruik van onze Corona annuleringsconditie
 • Veel reisverzekeringen dekken corona gerelateerde kosten van  “(overgang naar) code oranje of rood” niet meer omdat dit niet meer wordt gezien als een “onverwachte” situatie. De overige dekkingen blijven wel geldig (bijv. autopech of diefstal)
 • Zonder reisverzekering ben je en blijf je gedekt voor medische kosten met uw europese zorgpas die bij je Nederlandse zorgverzekering hoort. Vergoedingen zijn gemaximeerd tot Nederlandse standaarden. Check eventueel bij je zorgverzekeraar.

Het aangepaste leven in Portugal:

Belangrijkste maatregelen momenteel:

 • Mond/neus kapjes verplicht in grote winkels/shoppingmalls, supermarkt, openbaar vervoer, dokter/ziekenhuis etc.
 • afstand houden, handen wassen en opletten met hoesten zijn basis regels
 • Diverse beperkingen in openingstijden van restaurants e.d.

Details kun je lezen op de pagina van Portugal Toerisme

Je verblijf bij Casa Cantiga vakantie accommodaties:

Onze vakantieparken Casa Cantiga en Rural escape @ friends en het strand appartement SolMar zijn gewoon open. Ze liggen ver weg van de drukke stadscentra op het platteland. Al onze huizen, appartementen en glampings hebben een privé keuken, privé badkamer en beschikken over ruime privé terrassen en privacy. Trouwens elke accommodatie heeft een grote BBQ!

Onze terreinen zijn zeer ruim en ook op de gemeenschappelijke terrassen bij o.a. de zwembaden is afstand houden geen probleem. Social distancing is natuurlijk verplicht en de verantwoordelijkheid van ons allemaal.

In alle huisjes en gemeenschappelijke ruimtes worden contact oppervlakken extra gedesinfecteerd. We volgen hier de regels van “CLEAN & SAFE”, het portugese kwaliteitskeurmerk opgezet nav de Corana situatie.

2020 – Vouchers met extra lange looptijd + gegarandeerd

Wij zijn gewoon open. Dit betekent dat je van harte welkom bent om je vakantie reservering te doen en gebruiken. Je reservering is geen onderdeel van een “pakket reis” Voor meer informatie over je rechten, zie de ACM consuwijzer,  “Kan ik een los geboekte accommodatie, vliegticket, trein-, boot- of busreis kosteloos annuleren?”

In 2020 hebben we als tegemoetkoming, veel vouchers uitgegeven voor gasten die niet konden of zelfs wilden komen i.v.m. de Corona situatie, terwijl dit vrijwel het hele seizoen gewoon mogelijk is geweest. Zij kunnen hun voucher gebruiken voor een nieuwe reservering in de jaren  2021, 2022 of 2023.

2021 – We kijken de situatie aan met aangepaste boekingsvoorwaarden

Je kunt een optie nemen door betaling van 75€ (niet terugvorderbaar, dit zijn administratiekosten) in plaats van de normale 50% aanbetaling van het totaal bedrag van de reservering.
De reservering wordt definitief na aanbetaling van het resterende bedrag tot de normale aanbetaling van 50% 8 weken voor aankomst. 4 weken voor aankomst beslis je of je gaat komen en betaal je het resterende bedrag, Daarna gelden de normale boekingsvoorwaarden. Zie onze pagina met voorwaarden hier

Casa Cantiga blijft bestaan!

Casa Cantiga is opgebouwd met hard werken, zuinig zijn en voortdurend investeren van onze verdiende centjes. Dit betekent dat we geen leningen hebben maar voldoende reserves en dus geen risico lopen op het niet kunnen betalen van de rekeningen. Ook al ligt het toerisme vanuit het buitenland momenteel al 15 maanden bijna helemaal plat, of gaat het nog langer duren, Casa Cantiga blijft gewoon bestaan. Je hoeft niet bang te zijn dat je voucher waarde verloren gaat!

Op vakantie naar Portugal of niet?

Zoals aangegeven zal door de Corona maatregelen, het vakantiegevoel 2021 anders zijn. Of dit bij je past is een keuze die je moet maken. Met deze informatie hopen wij je een beter gevoel te kunnen geven over jullie komende keuze. Check in ieder geval ook je annuleringsverzekering. Er zijn diverse verzekeringen die dit risico gewoon dekken.

Qua autohuur kun je eventueel “overstappen” naar onze lokale autoverhuurder. Hij is kleinschalig en met meer aandacht voor zijn klanten vergeleken met de “grote en snelle jongens” op en rond de luchthavens. (Autoverhuur is meestal tot 24 uur van tevoren gratis te annuleren).  Daarnaast komt hij jullie ophalen op (en wegbrengen naar) de luchthaven. Een vertrouwd gevoel!

Samen veilig op vakantie bij Casa Cantiga!

Wij doen er vanuit onze kant alles aan om je een duurzaam, vertrouwd en veilig vakantieverblijf te bieden. We vertrouwen op jullie medewerking en steun en we hopen jullie dit jaar of anders in de toekomst te mogen ontvangen. We zitten samen in dezelfde storm, doch niet allemaal in hetzelfde bootje!

Hopelijk tot snel!

Groeten van Maurice & Sandra
en ons personeel Marja, Elisabete