Casa Cantiga staat voor kindvriendelijke, duurzame en veilige vakantie verblijven met veel privacy in midden Portugal, nabij de kust. Al vele jaren een persoonlijk en vertrouwd adres.

Deze Corona tijden veranderen daar niets aan, alhoewel het algehele vakantiegevoel best heel anders is geweest in 2020. Gelukkig hebben we nog zo´n 20% van onze Nederlandse gasten mogen ontvangen. Het was hier veilig en rustig.

Op deze pagina geven we je inzicht van mogelijke impact op je vakantie.

Veilig reizen naar Casa Cantiga in Portugal

Update 1 augustus 2021:

 • Er geldt een testverplichting (PRC of antigeen) voor vliegreizen van Nederland naar Portugal (vanaf 12 jaar) tenzij je gevaccineerd bent. Gebruik je europese “DCC” digital covid certificate.  De Nederlandse overheid biedt gratis testen aan vanaf 1 juli tot 31 augustus.
 • Voor binnenkomst per auto naar Portugal is geen test vereist. Check zelf voor de landen waar je door heen reist.
 • Na een verblijf op het vasteland van Portugal hoeft u niet in quarantaine in Nederland. Er geldt een testverplichting (PRC of antigeen) voordat u terugkeert naar Nederland indien u vliegt (vanaf 12 jaar), tenzij je volledig gevaccineerd bent.
 • Je bent gewoon welkom in Portugal bij Casa Cantiga. Telewerken kan ook prima vanuit onze accommodaties. Snel internet is aanwezig!
 • Advies en status vanuit Nederlandse overheid over reizen naar portugal vind je hier
 • Advies en status vanuit Portugese overheid over reizen vanuit buitenland naar Portugal vind je hier
 • Er bestaan reisverzekeringen met Corona dekking, zie dit artikel
 • Veel reisverzekeringen dekken corona gerelateerde kosten van  “(overgang naar) code oranje of rood” niet meer omdat dit niet meer wordt gezien als een “onverwachte” situatie. De overige dekkingen blijven wel geldig (bijv. autopech of diefstal)
 • Zonder reisverzekering ben je en blijf je gedekt voor medische kosten met uw europese zorgpas die bij je Nederlandse zorgverzekering hoort. Vergoedingen zijn gemaximeerd tot Nederlandse standaarden. Check eventueel bij je zorgverzekeraar.

Het aangepaste leven in Portugal:

Belangrijkste maatregelen momenteel:
(update 1 augustus 2021)

 • Mond/neus kapjes verplicht in openbare ruimtes / op straat indien je geen 2 meter afstand kunt houden
 • Mond/neus kapjes verplicht in winkels, supermarkt, openbaar vervoer etc.
 • Winkels / Restaurants / musea e.d. zijn open met beperkter aantal klanten ivm 2 m afstand houden
 • Ook op de stranden geldt 2 m afstand houden.
 • bij binnenkomst accommodatie moet u een certificaat (DCC) laten zien of test.

Details kun je lezen op de pagina van Portugal Toerisme

Je verblijf bij Casa Cantiga vakantie accommodaties:

Onze vakantieparken Casa Cantiga en Quinta do Carmo en het strand appartement SolMar zijn gewoon open. Ze liggen ver weg van de drukke stadscentra op het platteland. Al onze huizen, appartementen en glampings hebben een privé keuken, privé badkamer en beschikken over ruime privé terrassen en privacy. Trouwens elke accommodatie heeft een grote BBQ!

Onze terreinen zijn zeer ruim en ook op de gemeenschappelijke terrassen bij o.a. de zwembaden is afstand houden geen probleem. Social distancing is natuurlijk verplicht en de verantwoordelijkheid van ons allemaal.

In alle huisjes en gemeenschappelijke ruimtes worden contact oppervlakken extra gedesinfecteerd. We volgen hier de regels van “CLEAN & SAFE”, het portugese kwaliteitskeurmerk opgezet nav de Corana situatie.

2020 – Vouchers met extra lange looptijd + gegarandeerd

Wij zijn gewoon open. Dit betekent dat je van harte welkom bent om je vakantie reservering te doen en gebruiken. Je reservering is geen onderdeel van een “pakket reis” Voor meer informatie over je rechten, zie de ACM consuwijzer,  “Kan ik een los geboekte accommodatie, vliegticket, trein-, boot- of busreis kosteloos annuleren?”

In 2020 hebben we als tegemoetkoming, veel vouchers uitgegeven voor gasten die niet konden of zelfs wilden komen i.v.m. de Corona situatie, terwijl dit vrijwel het hele seizoen gewoon mogelijk is geweest. Zij kunnen hun voucher gebruiken voor een nieuwe reservering in de jaren  2021, 2022 of 2023.

2021 – We kijken de situatie aan met aangepaste boekingsvoorwaarden

Je kunt een optie nemen door betaling van 75€ (niet terugvorderbaar, dit zijn administratiekosten) in plaats van de normale 50% aanbetaling van het totaal bedrag van de reservering.
De reservering wordt definitief na aanbetaling van het resterende bedrag tot de normale aanbetaling van 50% 8 weken voor aankomst. 4 weken voor aankomst beslis je of je gaat komen en betaal je het resterende bedrag, Daarna gelden de normale boekingsvoorwaarden. Zie onze pagina met voorwaarden hier

Casa Cantiga blijft bestaan!

Casa Cantiga is opgebouwd met hard werken, zuinig zijn en voortdurend investeren van onze verdiende centjes. Dit betekent dat we geen leningen hebben maar voldoende reserves en dus geen risico lopen op het niet kunnen betalen van de rekeningen. Ook al ligt het toerisme vanuit het buitenland momenteel al 15 maanden bijna helemaal plat, of gaat het nog langer duren, Casa Cantiga blijft gewoon bestaan. Je hoeft niet bang te zijn dat je voucher waarde verloren gaat!

Op vakantie naar Portugal of niet?

Zoals aangegeven zal door de Corona maatregelen, het vakantiegevoel 2021 anders zijn. Of dit bij je past is een keuze die je moet maken. Met deze informatie hopen wij je een beter gevoel te kunnen geven over jullie komende keuze. Check in ieder geval ook je annuleringsverzekering. Er zijn diverse verzekeringen die dit risico gewoon dekken.

Qua autohuur kun je eventueel “overstappen” naar onze lokale autoverhuurder. Hij is kleinschalig en met meer aandacht voor zijn klanten vergeleken met de “grote en snelle jongens” op en rond de luchthavens. (Autoverhuur is meestal tot 24 uur van tevoren gratis te annuleren).  Daarnaast komt hij jullie ophalen op (en wegbrengen naar) de luchthaven. Een vertrouwd gevoel!

Samen veilig op vakantie bij Casa Cantiga!

Wij doen er vanuit onze kant alles aan om je een duurzaam, vertrouwd en veilig vakantieverblijf te bieden. We vertrouwen op jullie medewerking en steun en we hopen jullie dit jaar of anders in de toekomst te mogen ontvangen. We zitten samen in dezelfde storm, doch niet allemaal in hetzelfde bootje!

Hopelijk tot snel!

Groeten van Maurice & Sandra
en ons personeel Marja, Elisabete