Casa Cantiga staat voor kindvriendelijke, duurzame en veilige vakantie verblijven met veel privacy in midden Portugal, nabij de kust. Al vele jaren een persoonlijk en vertrouwd adres.

Deze Corona tijden veranderen daar niets aan, alhoewel het algehele vakantiegevoel best heel anders is geweest in 2020 en 2021. Gelukkig hebben we in 2020 nog zo´n 20% van onze Nederlandse gasten mogen ontvangen, in 2021 alweer zon´n 70%! Het was hier veilig en rustig.

Voor 2022 bieden we je een CORONA ANNULERINGS conditie aan. Je kunt GRATIS annuleren tot de dag van vertrek indien de regeringen een negatief reisadvies geven tussen Nederland en/of  Portugal. We betalen direct terug 50% van je reserveringsbedrag en voor de andere 50% krijg je een voucher, geldig voor 2 jaar. Je kunt ook kiezen voor je eigen reis en annuleringsverzekering en gebruik maken van ons Non Refundable Tarief.

Op deze pagina geven we je inzicht van mogelijke impact op je vakantie.

Veilig reizen naar Casa Cantiga in Portugal

Update 1 september 2022:

  • Iedereen is weer 100% welkom, Geen PLF meer nodig, ook geen Vacinatie/test certificaat voor reizen.
  • Advies en status vanuit Nederlandse overheid over reizen naar portugal vind je hier
  • Advies en status vanuit Portugese overheid over reizen vanuit buitenland naar Portugal vind je hier
  • Voor eventuele onzekerheid over de toekomst ……maak gebruik van onze Corona annuleringsconditie

Het aangepaste leven in Portugal:

Belangrijkste maatregelen momenteel:

  • Mond/neus kapjes verplicht bij dokter/ziekenhuis.
  • afstand houden, handen wassen en opletten met hoesten zijn basis regels

Details kun je lezen op de pagina van Portugal Toerisme

Je verblijf bij Casa Cantiga vakantie accommodaties:

Onze vakantieparken Casa Cantiga en Rural escape @ friends en het strand appartement SolMar zijn open. Ze liggen weg van de drukke stadscentra op het platteland. Al onze huizen, appartementen en glampings hebben een privé keuken, privé badkamer en beschikken over ruime privé terrassen en privacy. Trouwens elke accommodatie heeft een grote BBQ!

Onze terreinen zijn zeer ruim en ook op de gemeenschappelijke terrassen bij o.a. de zwembaden is afstand houden geen probleem. Social distancing is een verantwoordelijkheid van ons allemaal.

In alle huisjes en gemeenschappelijke ruimtes worden contact oppervlakken extra gedesinfecteerd. We volgen hier de regels van “CLEAN & SAFE”, het portugese kwaliteitskeurmerk opgezet nav de Corana situatie.

Reserveringen verblijf 2020  – Vouchers met extra lange looptijd + gegarandeerd

In 2020 hebben we als tegemoetkoming, veel vouchers uitgegeven voor gasten die niet konden of zelfs wilden komen i.v.m. de Corona situatie, terwijl dit vrijwel het hele seizoen gewoon mogelijk is geweest. Zij kunnen hun voucher gebruiken voor een nieuwe reservering in de jaren  2021, 2022 of 2023.

Reserveringen verblijf 2021 – Aangepaste boekingsvoorwaarden

In 2021 hebben we de gasten de mogelijkheid gegeven tot een maand van te voren te kunnen annuleren op basis van eigen inschattingen over de Corona situatie. Dit heeft ons de nodige uitdagingen gegeven in de gesprekken met twijfelende gasten. Daarom hebben we voor 2022 een andere oplossing gezocht.

Reserveringen verblijf 2022 – 2 tarieven “met en zonder corona dekking”

Voor 2022 bieden we je een CORONA ANNULERINGS conditie aan. Je kunt GRATIS annuleren tot de dag van vertrek indien de regeringen een negatief reisadvies geven tussen Nederland en/of  Portugal. We betalen direct terug 50% van je reserveringsbedrag en voor de andere 50% krijg je een voucher, geldig voor 2 jaar. Je kunt ook kiezen voor je eigen reis en annuleringsverzekering en gebruik maken van ons Non Refundable Tarief.

Casa Cantiga blijft bestaan!

Casa Cantiga is opgebouwd met hard werken, zuinig zijn en voortdurend investeren van onze verdiende centjes. Dit betekent dat we geen leningen hebben maar voldoende reserves en dus geen risico lopen op het niet kunnen betalen van de rekeningen. Ook al ligt het toerisme vanuit het buitenland momenteel al 15 maanden bijna helemaal plat, of gaat het nog langer duren, Casa Cantiga blijft gewoon bestaan. Je hoeft niet bang te zijn dat je voucher waarde verloren gaat!

Op vakantie naar Portugal of niet?

Zoals aangegeven zal door de Corona maatregelen, het vakantiegevoel 2022 ook weer anders zijn. Of dit bij je past is een keuze die je moet maken. Met deze informatie hopen wij je een beter gevoel te kunnen geven over jullie komende keuze. Check in ieder geval ook je annuleringsverzekering. Er zijn diverse verzekeringen die dit risico gewoon dekken of kies voor ons flexibele tarief

Qua autohuur kun je eventueel “overstappen” naar onze lokale autoverhuurder. Hij is kleinschalig en met meer aandacht voor zijn klanten vergeleken met de “grote en snelle jongens” op en rond de luchthavens. (Autoverhuur is meestal tot 24 uur van tevoren gratis te annuleren).  Daarnaast komt hij jullie ophalen op (en wegbrengen naar) de luchthaven. Een vertrouwd gevoel!

Samen veilig op vakantie bij Casa Cantiga!

Wij doen er vanuit onze kant alles aan om je een duurzaam, vertrouwd en veilig vakantieverblijf te bieden. We vertrouwen op jullie medewerking en steun en we hopen jullie dit jaar of anders in de toekomst te mogen ontvangen.

Hopelijk tot snel!

Groeten van Maurice & Sandra
en ons personeel Marja, Elisabete