Vakantie Estremadura, welkom !

Casa Cantiga – Family Holiday Eco Resort,          Solmar – Beach Apartment Portugal        en    Quinta do Carmo – Your Rural Escape.

Beleef hier het pure Portugese leven met cultuur en stranden tijdens uw vakantie Estremadura. Dit is de prachtige regio tussen Lissabon en Coimbra, waar de kust, de Zilverkust wordt genoemd. Casa Cantiga ligt nabij Alcobaça en ter hoogte van de leuke kust plaats Nazaré.

“Als je op vakantie kiest voor het avontuur, het authentieke leven opzoekt, geniet van de natuur en je openstelt voor andere culturen, dan versta je de ware kunst van het ontdekken.”

Ontdek en verbaas je!

Er valt veel te ontdekken en te beleven voor kinderen zowel als volwassen in de omgeving van de vakantie accommodaties Casa Cantiga, Quinta do Carmo en strand vakantie appartement Solmar; een mooie mix van cultuur en strand voor uw vakantie Estremadura!

VAkantie Estremadura Casa Cantiga Alcobaça Nazaré
Alcobaça Nazaré voor vakantie Estremadura Casa Cantiga
Casa Cantiga vakantie accommodatie vakantie Estremadura

Op nog geen uur rijden…

Naar het noorden vindt u Coimbra (90km), het zuiden o.a. Lissabon en Sintra (100km), het oosten Tomar (60km) en in het westen de Atlantische oceaan (15km). Daartussen een geweldig gebied met afwisselende natuur, prachtige cultuur, sportieve activiteiten en een lekker klimaat. In de hangmat of bij het zwembad kunt u alvast uw dag plannen, met behulp van de reisgidsen, kaarten en andere informatie die voor u klaar liggen.

Alcobaça – cultureel hart voor uw vakantie Estremadura

Alcobaça is de gemeente waartoe de vakantie verblijven Casa Cantiga, Quinta do Carmo en strand appartement Solmar toe behoren. Het historische Alcobaça dat met haar beroemde klooster tot de 7 culturele wonderen van Portugal behoort, heeft naast de noodzakelijke supermarkten, allerlei leuke winkeltjes, vers markten op zaterdag en maandag, restaurants, terrasjes, theater, tennisbanen, etc..

Alcobaça heet “Terra de Paixão”, het land van de passie, een liefdesverhaal zoals dat van Romeo & Julia. Ontdek hier het verhaal van koning Don Pedro I en Dona Inês de Castro. Schrijf je liefdesbrief en verzegel je boodschap in een van de kluisjes in “de tuin van de liefde”, Jardim do Amor.

Kijk eens naar een prachtige video mapping over de geschiedenis van Alcobaça geprojecteerd op ons klooster!

Alcobaça cultuur – korte versie
Alcobaça cultuur – lange versie (16 minuten)

De Zilverkust, Silvercoast of Costa de Prata

Onze verblijven liggen aan de Costa de Prata, de Silvercoast of gewoon de Zilverkust, dit is de kustlijn van de langgerekte vakantie Estremadura provincie tussen Lissabon en Coimbra. U treft hier een prachtige mix van cultuur en strand.

Ongeveer halverwege, direct aan zee en net boven Nazaré treft u ons strand appartement SolMar. Ongeveer 15 km land inwaarts ligt de vakantie villa Casa da Joana en vakantie resort Casa Cantiga met onder andere de heerlijk tent huisjes Tendas Toca of vakantie huis Casa Palmeira.

Cultuur historisch is de provincie Estremadura de rijkste streek van Portugal. Voor een korte impressie, lees over de beroemde plaatsen of kijk voor minder bekende pareltjes onder aan de pagina.

Alcobaça

Met het monumentale Santa Maria klooster uit 1178, Unesco Werelderfgoed. In de Kerk zijn de graftomben ondergebracht van koning Pedro en zijn geliefde Dona Ines de Castro, hét liefdesdrama van Portugal. Heerlijke gebakjes op het terras en leuke steegjes met winkels en restaurants.

Batalha

De witte huizen staan hier gegroepeerd rond een enorm dominicanenklooster. Elk jaar rond 15 augustus worden hier processies en folkloristische festiviteiten georganiseerd. Leuke pleintjes met volop terrassen en winkels met snuisterijen.

Caldas da Rainha

Een koninklijk kuuroord met een groot aantal monumentale gebouwen en kerken die, naast de dagelijkse markt, er een levendige stad van maken.

Coimbra

Universiteitsstad, de 4e grootste stad van Portugal, trapsgewijs aangelegd aan de oevers van de rivier de Mondego. Het klooster van Santa Cruz, het Nationaal museum Machado de Castro en de Bibliotheca Velha zijn, naast de beroemde universiteitswijken, de moeite van een bezoek meer dan waard.  Men waant zich in verloren gegane tijden met de aloude tradities en klederdracht van de studenten.

Fátima

Een groots bedevaartsoord, ook wel het altaar van de wereld genoemd. In 1917 verscheen Maria een aantal malen aan 3 herderskinderen, op 13 mei alsook op 13 oktober, de processies op deze dagen trekken elk jaar honderd duizenden pelgrims. Heel bijzonder en niet verweg.

Óbidos

Is een vestingstad waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Het geheel door 13 meter hoge muren met kantelen omgeven stadje is een monumentaal museum op zich. Er zijn het hele seizoen door vele festiviteiten, met als hoogtepunt het middeleeuwse festival in de zomer.

Leiria

Provincie hoofdstad met een van de mooiste burchten van Portugal, symbolisch opgenomen in het wapenschild van het land. Gezellig oud centrum en moderne shopping mall.

Lissabon

De fascinerende hoofdstad van Portugal gelegen aan de Taag, met een fraai samenspel van oude en nieuwe culturen, architectuur en tradities. De oude stadswijken, waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan, veel cultureel-erfgoed, prachtige pleinen met mooie terrassen afgewisseld met statige gebouwen. Leuke oude trammetjes en funiculaires die de hoge en lage stad met elkaar verbinden, brengen u naar heerlijk eten en natuurlijk de Fado.

Mafra

Met het Paleis-klooster dat groter moest zijn dan Buckingham Palace in Londen! Gebouwd in de 18de eeuw, is het grootste religieus monument van Portugal . Het omvat koninklijke apartementen, een uiterst mooie bibliotheek, een klokketoren met vlaamse klokken, 6 gerestaureerde orgels, een basiliek en museums

Nazaré

Is een echte vissersplaats met klederdracht en al. Tevens de grootste bad plaats in onze omgeving. Een prachtig strand met grillige rotsen, waar u lopend of met een tandradbaan naar boven kunt gaan om daar te genieten van het magnifieke uitzicht. Nazaré komt meer en meer op de wereldkaart doordat extreme surfers, hier de grootste golven ter wereld surfen.

Peniche

Een grillig gevormd schiereiland met een belangrijke vissershaven, waar vooral de binnenkomst van de vele vissersboten en de visafslag een aardig schouwspel vormen. Vanuit de haven van Peniche vertrekt een boot naar de Ilhas Berlengas, waar de grootste attracties de vele grotten,rotspartijen en de onderwaterfauna zijn. Bij Peniche liggen de beroemde surf stranden waar jaarlijks de wereld kampioenschappen surfen worden gehouden.

Santarém

Ligt op een heuvel boven de vlakke rechter oever van de Rio Tejo. Hier wisselen nauwe kronkelstraatjes af met ruime pleinen vol historie. Je struikeld hier over de vele kerken.

Sintra

Een charmant plaatjes omringd door vele paleizen van koninklijke alure. Met fantastische gebouwen en tuinen met tropicale plantengroei waan je je in een heel rijk verleden.

Al met al een heerlijke vakantie Estremadura begint bij Casa Cantiga!

Of niet zo bekend…

In de directe omgeving van onze casa vindt u ook nog een aantal unieke plekken, die een bezoek meer dan de moeite waard zijn. Wat te denken van “de zoutpannen” van Rio Maior waar u kunt zien hoe zout gewonnen wordt. Of. de grotten van Mira de Aire, de grootste grotten van Portugal, de glas en- wijnroutes, de echte Portugese markten waar nog weinig toeristen te vinden zijn en vooral veel, heel veel natuur en voetbal.

Al deze informatie en nog veel meer voor uw vakantie Estremadura kunt u vinden in de informatie map die u bij aankomst ter beschikking wordt gesteld.