kindvriendelijk vakantie Portugal in klein resort met verwarmde zwembaden_Casa Cantiga

Bedankt voor je interesse in het #droomplekkado van het meest kindvriendelijke vakantie park in Portugal. Op deze pagina lees je wat achtergronden en kun je onze droomplek kado´s bestellen.

Droomplekkado is een initiatief van Droomplekacademie en kleine ondernemers in het toerisme om positieve energie te geven in deze Corona tijd.  Gelukkig zijn wij een gezond bedrijf met voldoende reserves, dus onze droomplek komt niet in gevaar en we kijken uit naar je bezoek. Je kunt ons of onze lokale partners wel extra steunen door jezelf of een ander te verwennen  met onze kado´s, verras je gezin of familie of vrienden!

Het mondmasker van Chita stof uit Alcobaça!

I.v.m. Corona zijn er al veel landen die in openbare ruimtes zoals supermarkten, openbaarvervoer, musea, etc. het dragen van mondkapjes verplichten of adviseren.  We willen graag de lokale initiatieven steunen en ook een nuttig product aanbieden.

Dit masker (met tnt filter) is gemaakt door Mimos & Mimices, 2 zussen die na jaren van werkeloosheid in een oud pand in Alcobaça een winkel – atelier zijn begonnen met workshops, leuke hebbedingetjes die door lokale kunstenaars en creatievelingen worden gemaakt, souvenirs maar ook allerlei handige dingen.   Zeker de moeite waard om eens te bezoeken als je in Alcobaça bent.

Mogelijkheden:

  1. We sturen het naar je toe of naar iemand die je het kado wilt doen. Kosten per mondmasker 9 euro (incl. verzendkosten)
  2. U komt binnenkort op vakantie en het ligt bij Casa Cantiga op u te wachten: kosten 6,50,
  3. U wilt de lokale economie steunen en geeft ons de opdracht het masker aan een ander te geven: Kosten 6,50

Als je meer wilt weten van deze prachtige traditionele Chita stof, lees dan onder het bestelformulier verder.

Casa Cantiga kind vriendelijke vakantie portugal_mondmasker

Casa Cantiga kadobon

We kijken allemaal uit naar een volgende vakantie. Hier wat extraatjes als je een kado bon bij ons bestelt.

Kadobon 1 – 20% kado voor verblijf buiten de schoolvakanties

Geef uw bedrag aan en wij verhogen het met 20% (bijv. 100€ wordt 120€ )

Kadobon 2 – gratis verse broodjes voor het ontbijt in de schoolvakanties

Onze lokale bakker brengt lekkere verse broodjes aan onze deur. Geef uw bedrag aan, kom op bezoek en je smult van gratis broodjes tijdens uw vakantie.

De waardebon is overdraagbaar en geldig tot einde 2022. Na betaling van het bedrag ontvangt u de waardebon en een bevestiging in uw e-mail.

Bestel formulier

[contact-form-7 id=”9464″ title=”bestel formulier masker”]

Wij nemen contact op per email of Whatsapp over eventuele gestelde vragen, details van de bestelling, betaling en facturatie.  Bedankt voor de bestelling!

Meer over Chita:

Chita is een bedrukte katoenen stof afkomstig uit India, die in de 15e eeuw door de Portugezen naar Europa werd gebracht en in de 17e en 18e eeuw groot succes had, zowel voor de decoratie als voor de kleding. Men gelooft echter dat de traditie van de doeken van Alcobaça teruggaat tot de XVI eeuw – Gil Vicente, in de Farsa dos Almocreves, verwijst naar de “doeken van Alcobaça”

De zogenaamde Chita van Alcobaça wordt gekenmerkt door het gebruik van zeer kleurrijke stereotiepe patronen van Indo-Europese invloed die worden geïllustreerd met brede strepen van gevarieerde decoratie waar vogels, exotische vogels, dieren, bloemen, vruchten, menselijke figuren, cornucopia’s, amforen, nesten en tropische vruchten verschijnen. Elk patroon heeft een eigen naam, (Perzisch; Viana; Belmonte; etc.), die in verschillende versies bestaat, afhankelijk van de kleur van de balk.

Deze traditie van de bedrukte stof van Alcobaça bestaat nog steeds. Het krijgt een nieuw leven in de handen van geselecteerde vakvrouwen en ontwerpers die nieuwe toepassingen creëren voor dit zeer karakteristieke nationale product.

Covid safe en duurzaam

Momenteel  zijn we een “coronaproof” plan aan het maken om voor onze gasten een veilig vakantie verblijf te waarborgen. Al onze accommodaties staan voldoende ver uit elkaar, met veel privacy. De terreinen zijn groot, de speelplekken zijn ruim en ook de gemeenschappelijke terrassen bij o.a. de zwembaden bieden volop ruimte om niet hutje mutje te zitten. Dat is dus al een groot voordeel.

Het Covid virus geeft ons weer meer bewustzijn over onze plek op aarde. Misschien moeten we er wat zuiniger op zijn. Casa Cantiga is al jaren bezig met een duurzame bedrijfsvoering. Om ons steentje bij te dragen aan het milieu hebben we

  • Bijna 100 zonnepanelen voor het opwekken van stroom en verwarmen van water.
  • De Co2 compensatie die de gasten kunnen aangeven in hun reservering, die wij daarna verdubbelen en investeren in een groen project in onze gemeente.
  • Milieu- en mensvriendelijke schoonmaak producten, grote verpakkingen en waterfilters zodat we met z´n allen minder bijdragen aan de plastic berg.

Ook het steunen van de lokale economie staat bij ons voorop. We hebben heerlijke lokale wijnen, koffie, groenten en fruit. We vertellen jullie de juiste adressen hiervoor om ook tijdens je vakantie goed bezig te zijn.

Bij die koffie verwelkomen we je graag met een gebakje, de beroemde Pastel de Nata en voor de laat arriverende gasten een avondmaaltijd met “kip piripiri”. Voor de volgende ochtend verse broodjes aan de deur van de lokale bakker, prachtige wandel en fietstochten.Dit is een greep uit de dingen waarmee we onze gasten graag verwennen.