Duurzame vakantie Portugal

Home » Duurzame vakantie Portugal
Duurzame vakantie Portugal2018-12-14T21:27:25+00:00

Duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid of maatschappelijk ondernemen. Allemaal mooie termen en we proberen ze in te vullen. Nu, voor de toekomst van onze kinderen!

Op duurzame vakantie bij Casa Cantiga

Bezig zijn met duurzaamheid, iets wat je gewoon moet doen voor jezelf, je familie en je vrienden. Alle dagen per jaar maar vergeet duurzaamheid niet als je op vakantie gaat! We willen toch allemaal dat onze kinderen ook nog mooi op reis kunnen in de toekomst!

Bij Casa Cantiga vakantie accommodaties zijn we altijd bezig met duurzaamheid. Dus ook tijdens een vakantie bij ons, draag je je steentje bij. Wel zo relaxed!

Enkele voorbeelden:

 • 40 zonnepanelen zorgen dat we energie neutraal zijn over het jaar. In de pieken gebruiken we alleen groene stroom die in Portugal wordt opgewekt. Wist je dat in Portugal al bijna 70% van alle stroom echt groen is!
 • We hebben zonneboilers voor in totaal 600 liter warm water. Dit voorziet in een groot deel van de warm water voorziening elke dag weer!
 • Onze zwembaden hebben een electrolyse systeem o.b.v. zout water voor de productie van natuurlijk chloor.
 • Onze nieuwe vakantie accommodaties zijn allemaal van gecertificeerd hout uit duurzaam bosbeheer.
 • Onze nieuwe accommodaties krijgen geen gas aansluiting meer, elektrisch koken wordt de standaard.
 • We rijden zelf twee volledig elektrische auto´s en de andere auto rijdt op het LPG/GPL dat een mindere CO2 uitstoot heeft dan benzine en diesel
 • We zorgen dat u uw afval gescheiden kan inleveren (papier, plastic, glas, overig)

Voor 2019 staan op de actiepunten lijst:

 • nog 40 extra zonnepanelen voor stroom opwekking
 • alle schoonmaak middelen ecologisch
 • verwarmde zwembaden via 150 speciale “heat pipes” op zonne energie
 • door het overkappen van de zwembaden buiten de zomer zorgen we voor minder verdamping van water en minder gebruik van chemisch toevoegingen aan het zwembad water
 • Tuin water geven door middel van hergebruik van douche water.

Compenseer de CO2 uitstoot van je reis

We stimuleren dat u de CO2 uitstoot van uw vliegreis en autohuur compenseert. De links naar de betreffende organisaties treft u aan bij onze reis tips over de vliegtickets. Dat blijft echter een beetje onpersoonlijk dus gaan we vanaf 2019 samen met u, zelf compenseren. Bij uw reservering kunt u een financiele bijdrage leveren, die door Casa Cantiga wordt verdubbeld. Dan planten wij daarvoor bomen in Portugal! Doet u mee?!

Maatschappelijke betrokkenheid

Elk jaar proberen we een ander initiatief op te pakken voor onze maatschappelijke betrokkenheid. In het verleden is dit vaak de begeleiding van de gehandicapte medemens geweest. En het meer betalen dan het belachelijk lage minimum loon in Portugal aan onze medewerkers.

In 2017 hebben we een andere ondernemer ondersteunt, eentje waar de wind heeft tegengezeten.  In Nederland is hiervoor een stichting die ondernemers in de problemen, weer de goede kant op helpt. Zakelijk maar vooral ook persoonlijk.  Als je als ondernemer in financiële problemen komt moet je vaak jaren lang leven van een inkomen onder bijstandsniveau. En dat betekent geen vakantie! Dat hebben we deze keer opgelost.  Het gaat momenteel goed met onze business, maar het is fijn te weten dat je er niet alleen voorstaat in mindere dagen.

In 2018 hebben we voor het eerst een medewerkster voltijd aangenomen en tevens verzorgen we stageplekken voor de jeugd. Voor 2019 staan we nog open voor acties. Tips?

over rood