Coeliaki maakt op vakantie gaan lastig, maar….

Kom genieten van een glutenvrije vakantie Portugal in een van de kindvriendelijke vakantie verblijven van Casa Cantiga, Quinta do Carmo of strand appartement Solmar.

Immers ook met coeliaki is het fijn om op vakantie te kunnen gaan. We bieden informatie voor volwassen maar ook zeker voor de kids!

Casa Cantiga glutenvrije vakantie portugal accommodaties
glutenvrije vakantie Portugal vakantie huizen 03
glutenvrije vakantie portugal vakantie resort casa cantiga 01

Glutenvrije vakantie Portugal ervaring bij Casa Cantiga

Na het ontvangen van onze eerste “glutenvrije gasten” , hebben wij ons verder verdiept in Coeliakie en wat dit betekent voor onze gasten die graag een glutenvrije vakantie Portugal willen.

Vele  gasten, die glutenvrij moeten eten, zijn inmiddels op bezoek geweest en hebben genoten van de speciale pizza avond, de extra schone keuken, het kunnen bakken van eigen brood en de beschikbaarheid in de winkels van glutenvrije producten.

Wij zorgen voor een “Glutenvrije box” met de volgende inhoud: vergiet, koekenpan, kunststof snijplank, spatels, broodrooster, broodmes, nieuwe vaatdoek, afwasborstel en sponsjes.

Ook wordt voor aankomst uw keuken extra grondig schoongemaakt en al het serviesgoed gaat apart in de vaatwasser.

Diverse van onze accommodatie beschikken over een oven waarin u zelf brood en pizza’s kunt bakken; Casa Palmeira, Casa da Tapada, Casinha Cançao, Casa da Joana en strand appartement Solmar

Bij onze gezamenlijke pizza-avond houden wij ook rekening met uw dieet. Regelmatig schuiven er een of meer gasten met Coeliaki aan! Samen een glutenvrije vakantie Portugal!

In de directe omgeving zijn diverse winkels waar u glutenvrije producten kunt kopen van o.a. het merk Schar. Producten zoals afbakbroodjes, koekjes, pizzabodems, luchtige crackers, cornflakes, pasta, witbrood en soepstengels.

U kunt natuurlijk ook een doos met glutenvrije producten naar onze casa opsturen.

Glutenvrij uit eten…

Uit eten blijft natuurlijk wat lastig. De bekendheid van “gluten vrij” in de restaurants neemt echter goed toe. Duidelijk uitvragen blijft wel noodzakelijk. Met de informatie vertaald naar het Portugees komt u een heel eind en de Portugese keuken is heel basic met bijvoorbeeld veel verse vis en gekookte aardappelen, sla met heerlijke tomaat.

Meer informatie

Kijk ook op de portugese coeliaki website met Engelstalige informatie voor toeristen die Portugal bezoeken. Casa Cantiga is uw plek voor een veilige glutenvrije vakantie Portugal!