De Nederlandse eigenaren van Casa Cantiga Holiday Accommodations

Wij, Sandra, Maurice en onze kinderen Robin (’98) en Rowan (’01), zijn de Nederlandse eigenaren van Casa Cantiga Holiday Accommodations. Kleinschalig zijn we in 2007 begonnen  met “Casa Cantiga”, een kindvriendelijk vakantieverblijf met goede voorzieningen.

Een plek waar we onze eigen vakantie-ervaringen hebben samengebracht, een plek waar we zelf ook op vakantie zouden gaan! Inmiddels is het niet één plek meer, maar drie heerlijke plekken.

Casa Cantiga – Family Holiday Eco Resort,          Solmar – Beach Apartment Portugal        en    Quinta do Carmo – Your Rural Escape.

Al onze vakantieverblijven delen een goede basis; schone en complete accommodaties, privacy, persoonlijkheid en vriendelijkheid. Onze gasten voelen zich snel thuis en dat is een compliment voor ons allemaal!

De rondreis en de start van Casa Cantiga

Na een heerlijke en lange rondreis vanuit Nederland, door Spanje en Portugal zijn wij in 2006 hier in Alcobaça terecht gekomen.

Alcobaça wordt gekenmerkt door de uitdrukkingen; “Dê lugar ao Amor” en “Quem passa por Alcobaça, Não passa sem cá voltar”.  Of te wel; “Geef ruimte aan de liefde” en “Wie Alcobaça bezoekt, gaat niet weg zonder het voornemen om terug te komen”.

Wij kwamen terug, we bleven en Casa Cantiga kwam tot leven!

Casa Cantiga vakantiewoningen portugal B&B nederlandse eigenaren

Het leven voor Portugal

In 1990 kwamen Sandra en Maurice elkaar tegen op de kermis in Veghel en begon het allemaal. Na 6 jaar samen in Zuid Nederland gewoond en gewerkt te hebben, kwam de eerste stap naar het buitenland. We konden voor een Nederlandse werkgever naar Tsjechie, Praag, een geweldige stad met trotse mensen. Onze Robin werd hier geboren en dat verandert het leven voor altijd!

Enkele jaren later volgde de Boedapest, Hongarije. Wat een heerlijke drukke stad met een lekker klimaat. Hier kwam Rowan ter wereld. Doch plots hield het werk op en we verhuisden terug naar Nederland, met het idee van een fijne plek om de kinderen op te laten groeien.

Doch na al die jaren in het buitenland gewoond en gewerkt te hebben, konden we onze draai in Nederland eigenlijk niet meer vinden. Niets mis met Nederland hoor, maar de vrijheid om te wonen en werken waar je wilt is uitdagend en aantrekkelijk.

De rondreis

Begin 2006 begonnen wij met onze reis per auto en caravan, terwijl de boel in Nederland was opgezegd en alle spullen opgeslagen, schoolboeken mee voor de kids en op pad.

Spanje was aardig, de Algarve ook, maar allebei te veel, te druk, te weinig groen en te toeristisch. Niet echt een plek voor ons om het hele jaar te wonen. De binnenlanden vonden wij te droog en zo goed als verlaten. Het noorden van Portugal is prachtig, maar te bergachtig en stil naar onze zin.

De kuststrook boven Lissabon steekt daar, naar onze mening, met kop en schouders boven uit. Dit geldt voor de natuur, de cultuur, de mensen, mogelijkheden en voorzieningen. Een grote diversiteit en een aangenaam klimaat.

Een ideale plek dus voor het opstarten van een nieuw leven, een zelfstandig bestaan en vele integratie uitdagingen!

Thuis in Portugal

Na al die jaren zijn we inmiddels thuis in Portugal, de kids ervaren het beste van 2 werelden, zitten op de lokale scholen en sportclubs en helpen regelmatig een handje mee op de Casa. Naast Casa Cantiga, is Sandra nog actief met het nodige vrijwilligerswerk en werkt Maurice nog regelmatig internationaal in zijn oude vakgebied. Dat zorgt dat we allebei blijven relativeren en genieten van het leven en werk, dat we met Casa Cantiga en haar gasten hebben.

Wij wonen niet ver van de vakantieverblijven, in het centrum van het gezellige Alcobaça.

Wij zijn elke dag voor u aanwezig op Casa Cantiga, in contact via de mobiel of komen even langs bij Casa da Joana of Strand appartement Solmar.

Daarnaast gaan organiseren we regelmatig een gemeenschappelijke wandeling, gaan samen karten of een hapje eten.

We spreken de taal, weten de weg en staan klaar om u een fijne vakantie te bezorgen.

Seja Bem-Vindo! Welkom!

Sandra en Maurice