Os proprietários holandeses da Casa Cantiga

Nós, Sandra, Maurice e nossos filhos Robin (’98) e Rowan (’01), somos os proprietários holandeses da Casa Cantiga. Começamos em 2007 com a criação de um resort de férias em pequena escala com boas instalações

É um lugar onde consolidamos nossas próprias experiências de férias, um lugar onde gostaríamos de ir de férias! Até agora, não é mais apenas um local, mas três locais encantadores. Estância de férias Casa Cantiga, apartamento na praia SolMar e Quinta do Carmo.

Todos os nossos locais de férias compartilham a mesma base; acomodações de férias equipadas, limpas e completas, bem situadas, privacidade, personalidade, hospitalidade e simpatia. Nossos hóspedes se sentem em casa rapidamente e isso é um elogio para todos nós!

Casa Cantiga vakantiewoningen portugal B&B nederlandse eigenaren
Casa Cantiga vakantiewoningen portugal B&B nederlandse eigenaren
Casa Cantiga vakantiewoningen portugal B&B nederlandse eigenaren

Het leven voor Portugal

In 1990 kwamen Sandra en Maurice elkaar tegen op de kermis in Veghel en begon het allemaal. Na 6 jaar samen in Zuid Nederland gewoond en gewerkt te hebben, kwam de eerste stap naar het buitenland. We konden voor een Nederlandse werkgever naar Tsjechie, Praag, een geweldige stad met trotse mensen. Onze Robin werd hier geboren en dat verandert het leven voor altijd!

Enkele jaren later volgde de Boedapest, Hongarije. Wat een heerlijke drukke stad met een lekker klimaat. Hier kwam Rowan ter wereld. Doch plots hield het werk op en we verhuisden terug naar Nederland, met het idee van een fijne plek om de kinderen op te laten groeien.

Doch na al die jaren in het buitenland gewoond en gewerkt te hebben, konden we onze draai in Nederland eigenlijk niet meer vinden. Niets mis met Nederland hoor, maar de vrijheid om te wonen en werken waar je wilt is uitdagend en aantrekkelijk.

De rondreis

Begin 2006 begonnen wij met onze reis per auto en caravan, terwijl de boel in Nederland was opgezegd en alle spullen opgeslagen, schoolboeken mee voor de kids en op pad.

Spanje was aardig, de Algarve ook, maar allebei te veel, te druk, te weinig groen en te toeristisch. Niet echt een plek voor ons om het hele jaar te wonen. De binnenlanden vonden wij te droog en zo goed als verlaten. Het noorden van Portugal is prachtig, maar te bergachtig en stil naar onze zin.

De kuststrook boven Lissabon steekt daar, naar onze mening, met kop en schouders boven uit. Dit geldt voor de natuur, de cultuur, de mensen, mogelijkheden en voorzieningen. Een grote diversiteit en een aangenaam klimaat.

Een ideale plek dus voor het opstarten van een nieuw leven, een zelfstandig bestaan en vele integratie uitdagingen!

Thuis in Portugal

Na al die jaren zijn we inmiddels thuis in Portugal, de kids ervaren het beste van 2 werelden, zitten op de lokale scholen en sportclubs en helpen regelmatig een handje mee op de Casa. Naast Casa Cantiga, is Sandra nog actief met het nodige vrijwilligerswerk en werkt Maurice nog regelmatig internationaal in zijn oude vakgebied. Dat zorgt dat we allebei blijven relativeren en genieten van het leven en werk, dat we met Casa Cantiga en haar gasten hebben.

Wij wonen niet ver van de vakantieverblijven, in het centrum van het gezellige Alcobaça.

Wij zijn elke dag voor u aanwezig op Casa Cantiga, in contact via de mobiel of komen even langs bij Casa da Joana of Strand appartement Solmar.

Daarnaast gaan organiseren we regelmatig een gemeenschappelijke wandeling, gaan samen karten of een hapje eten.

We spreken de taal, weten de weg en staan klaar om u een fijne vakantie te bezorgen.

Seja Bem-Vindo! Welkom!

Sandra en Maurice