Strand vakantie Portugal bij Casa Cantiga !

Voor uw strand vakantie Portugal bent u op de juiste plek aan de stranden van de Costa de Prata, of te wel de “Zilverkust”  in de regio Estremadura, midden Portugal. Dit is een 200 km lange kuststrook tussen Lissabon en Coimbra met uitgestrekte zandstranden, omzoomd door klippen, rotsen en duinen en bedekt met dennenbossen. Op vele plekken volgt u de “estrada atlantica” en de ene afslag na de andere passeert met hele mooie stranden.

Zandstranden !

De vele zandstranden en kustplaatsen verdienen een aparte vermelding. Het zijn er eigenlijk te veel om op te noemen, daarom beschrijven we hier alvast een aantal grotere stranden. In de Casa Cantiga informatiemap vindt u echter ook die kleinere bijzondere stranden voor uw strand vakantie Portugal.

Paredes da Vitoria

Een klein dorpje in de uitloop van een vallei, direct aan zee. Een schitterend strand waar een riviertje waterpoelen vult en je uitzicht heb op een sfinx, een mooie rotspartij in zee. Hier aan het strand ligt ook ons strand vakantie appartement Solmar!

São Pedro de Moel

Een leuke, beetje sjieke, badplaats met het mooie, in een kom gelegen, strand. Omgeven door grote rotsen en klippen, tevens een paradijs voor golfsurfers. Direct ten noorden liggen nog diverse stranden gescheiden door de rotsen maar verbonden via mooie wandelpaden of de “strada atlantica”. Een mooie plek om naar toe te fietsen tijdens uw strand vakantie Portugal vanuit vakantie appartement SolMar!

Nazaré

Een vissersdorp annex badplaats met een lange boulevard vol met winkeltjes en een heerlijk breed strand met grote golven en een prachtig uitzicht op de uitstekende rots Sitio. Het Noord strand van Nazare staat bekend om zijn bodyboard wedstrijden en in de wintermaanden om zijn WK extreem surf. Hier worden de hoogste golven van de wereld getemd (28 meter). Zoek maar eens op big waves Nazare en ben verbaasd! Of kijk op onze selectie van big waves.
Nazare, hier kun je soms in de namiddag helpen met het binnenhalen van de netten van de vissers en genieten van de vele verse visgerechten. Geen van onze gasten slaat Nazaré over tijdens hun strand vakantie Portugal!

São Martinho do Porto

Een vissers- en badplaats, gelegen aan een schelpvormige lagune die door een smalle vaargeul verbonden is met de zee. De stranden liggen beschut en men kan er rustig en veilig zwemmen, waterskiën, stand up paddle en surfen. Je kunt ver in het water lopen voordat het diep wordt. Aan de zuidkant komt een riviertje in de baai uit met lekker warm water en heb een een mega duin om te beklimmen en naar beneden te rennen en rollen! De boulevard is aantrekkelijk om te flaneren, te winkelen en lekker te eten!

Foz de Arelho

Lagoa de Obidos, een grotendeels verzande baai, waar het goed toeven is in de luwte van de zandtong. Een eldorado voor sportvissers en families met kleinere kinderen. Maar ook voor kite surfers! Aan de ene kant van het strand de grote golven, aan de andere kant het uitgestrekte binnenmeer. Bijzonder!

Peniche

Bezit een groot aantal stranden die uitermate geschikt zijn voor sportieve golfsurfers. Peniche steekt ver uit in de zee. Het is een fraai schouwspel van golven beukend op de rotsen en lange zandstranden. Bij strand Supertubes vinden de WK surfwedstrijden plaats, strand Baleal is onze favoriet. Een tocht met de boot vanuit Peniche naar Ilhas de Berlengas is zeker de moeite waard tijdens uw strand vakantie Portugal.  Er zijn daar haast tropische strandjes te beleven.

De afstanden naar de stranden

Voor uw strand vakantie Portugal is het natuurlijk belangrijk te weten hoe ver het naar het strand is. Wij geven u een indicatie.

Vanuit Casa Cantiga resort met de accommodaties; Casa Palmeira, Casinho Canto, Casinho Cançoneta, Tendas Toca, Casa no Pomar, Casinha Cançao and Casa da Tapada.

Sao Pedro do Moel – 40 km  / 40 minuten
Nazaré – 15 km  / 20 minuten
Sao Martinho do Porto – 25 km / 30 minuten
Peniche – 50 km / 40  minuten

Vanuit de accommodaties op rural escape @ Friends, bijvoorbeeld vakantie villa Casa da Joana 

Sao Pedro do Moel – 40 km  / 40 minuten
Nazaré – 10 km  / 15 minuten
Sao Martinho do Porto – 20 km / 25 minuten
Peniche – 45 km / 35  minuten

Vanuit strand appartement SolMar, direct aan het strand.

Sao Pedro do Moel – 5 km  / 8 minuten
Paredes da vitoria – 0 km / 0 minuten
Nazaré – 10 km  / 10 minuten
Sao Martinho do Porto – 25 km / 25 minuten
Peniche – 55 km / 60 minuten