Het klimaat van Alcobaça en omgeving

Met de keus voor Casa Cantiga vakantie woningen, kies je voor een gematigd mediterraan klimaat dat geldt voor een heerlijke vakantie midden Portugal. Je kent het wellicht ook van andere vakanties in Toscane of in de Provence.

Voordat wij ons vestigden in Alcobaça, hebben wij Portugal en Spanje uitgebreid verkend en dus ook volop klimaat ervaring opgedaan.

Een vakantie midden Portugal heeft zomers temperaturen van gemiddeld tussen de 25 en 32 graden. Direct aan zee heb je hier altijd wel wat wind en dat zorgt voor wat extra afkoeling,  mocht het je bij onze zwembaden op het vakantie park Casa Cantiga, Quinta do Carmo of strandappartement Solmar  te warm worden.

In het voor en najaar is het gemiddeld tussen de 15-25 graden, de winter is koeler; 10-15 graden. We hebben veel zonuren het hele jaar door en die zon heeft altijd veel kracht.

De gemiddelde temperatuur
voor uw vakantie midden Portugal

vakantie midden Portugal vakantiewoningen B&B glamping klimaat

Het actuele weer voor uw
vakantie midden Portugal

klik hier

Actuele en historische gegevens van het weer station in Lagao do Cão

Het heerlijke klimaat voor een vakantie midden Portugal, laat dus toe te genieten van lekkere temperaturen. Heerlijk om in de zon te zitten, lekker om te luieren en te lezen. Maar zeker ook om wat te doen.

Vele gasten ondernemen nog diverse sportieve activiteiten zoals wandelen, mountainbiken, surfen, paardrijden, tennis en zelfs de hardloop rondjes rondom de casas zijn populair.

De natuur geniet ook van dit klimaat. Lekker zonnig maar ook erg mooi groen met een diversiteit aan vegetatie.

Ga je wat verder bij ons weg, dan merk je het verschil.

Naar het noorden wordt het nog bergachtiger met hete zomers, koude winters en veel regen en zelfs sneeuw. De natuur is wild, groot en groen.

Naar het zuiden en oosten krijg je het landklimaat, (te) heet en droog in de zomer, koud en droger in de winter. De natuur is eentoniger en kaler (met uitzondering van de vroege lente).

Kom ervaren!

Kom ervaren waarom wij voor de omgeving van Alcobaça hebben gekozen, de accommodaties voor een heerlijke vakantie midden Portugal wachten op u!

vakantie midden Portugal vakantiewoningen B&B glamping